Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Τροφές Acana – Orijen

Σε πλήρη αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής τροφών, η προσήλωση της Καναδικής εταιρίας στην βιολογική καταλληλότητα σημαίνει ότι οι τροφές ACANA και ORIJEN συντίθενται με σκοπό την θρέψη σκύλου και γάτας δίνοντας σημασία στην εξελικτική και σωματική τάση τους προς την πρωτεϊνική δίαιτα συμπεριλαμβάνοντας πληθώρα φρέσκων κρεάτων.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Όλα τα κρέατα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των τροφών ACANA και ORIJEN προέρχονται αποκλειστικά από εγχώριες φάρμες ελευθέρας βοσκής και εκτρέφονται χωρίς αντιβιοτικά ή άλλες αυξητικές ορμόνες, τα ψάρια αλιεύονται μόνο απ’ τη φύση ενώ κανένα συστατικό κρέατος δεν καταψύχεται. Τη στιγμή που φτάνουν στις εγκαταστάσεις της Champion Petfoods στον Δυτικό Καναδά είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση. Οι ποσότητες φρούτων, λαχανικών και βοτάνων που περιέχουν οι τροφές παραδίδονται φρέσκες καθημερινά και χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν τη σωστή διατροφή του ζώου παρέχοντας τις απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά διευκολύνοντας παράλληλα την πέψη.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τα φρέσκα συστατικά που χρησιμοποιούν οι τροφές ACANA και ORIJEN δεν απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες για την παρασκευή τους. Αντίθετα με τις συμβατικές τροφές που συνήθως ψήνονται σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για μικρό χρονικά διάστημα ώστε να απομακρυνθούν τα μικρόβια των υποπροϊόντων κρέατος αλλά και να για καταστούν κατάλληλοι προς βρώση οι διάφοροι υδατάνθρακες που περιέχουν. Επιπλέον λόγω της φρεσκάδας των συστατικών οι κροκέτες των τροφών ACANA και ORIJEN έχουν πάντα διαφορετικό σχήμα μεταξύ τους. Η διαφορετικότητα του σχήματος της κροκέτας είναι βασικό χαρακτηριστικό μια τροφής που χρησιμοποιεί φρέσκα συστατικά.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ

Οι σκύλοι και οι γάτες έχουν εξελιχθεί ως κυνηγοί – η φυσική κατασκευή των δοντιών, σιαγόνων και πεπτικού συστήματος τους ταξινομεί επιστημονικά ως σαρκοφάγα ζώα, καθώς έχουν αναπτυχθεί – διαχρονικά- να λειτουργούν με διατροφή σχεδόν κατά αποκλειστικότητα βασισμένη στο κρέας. Οι βιολογικά κατάλληλες τροφές αντικατοπτρίζουν την ποικιλία τροφών που οι σκύλοι και οι γάτες θα κατανάλωναν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ

Η πλειονότητα των σημερινών επώνυμων συμβατικών, ‘ολιστικών’ ή εξειδικευμένων τροφών για κατοικίδια, ανήκουν σε εμπορικές εταιρείες που εμπορεύονται αλλά στην πραγματικότητα δεν παράγουν τις ίδιες τους τις τροφές. Αναθέτοντας την παραγωγή ενός προϊόντος σε τρίτους δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για την προέλευση των συστατικών που χρησιμοποιούνται.
Οι τροφές ACANA και ORIJEN παράγονται αποκλειστικά και μόνο στις εγκαταστάσεις της Champion Petfoods από εγχώρια συστατικά που παραδίδονται φρέσκα καθημερινά και δεν καταψύχονται ποτέ.

ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Τα σιτηρά δεν είναι όλα ίδια. Τα περισσότερα μεταβολίζονται γρήγορα προκαλώντας μια ξαφνική αλλά έντονη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Μερικά μεταβολίζονται αργά προκαλώντας την γλυκόζη στο αίμα να αυξηθεί αργά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι υδατάνθρακες με υψηλό ΓΔ οδηγούν στην παχυσαρκία και στο διαβήτη καθώς μεταβολίζονται γρήγορα και προκαλούν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Οι υδατάνθρακες με χαμηλό ΓΔ εισέρχονται στο αίμα σταδιακά, αποφεύγοντας έτσι την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και την αποθήκευση λίπους. Με ΓΔ 42, η βρώμη της ACANA αποτελεί ένα από τους πιο υγιεινούς υδατάνθρακες. Συγκρίνετε με το ρύζι με ΓΔ 70, το καλαμπόκι με ΓΔ 65 και τη γλυκοπατάτα με ΓΔ 54.

DOG FOOD ANALYSIS

Η ORIJEN έχει αξιολογηθεί με 6 αστέρια στην κλίμακα της ανεξάρτητης ιστοσελίδας αξιολόγησης τροφών για κατοικίδια http://www.dogfoodanalysis.com/ ενώ η ACANA ακολουθεί με 5 αστέρια.
Η διαφορά της ORIJEN με τις υπόλοιπες τροφές χωρίς σιτηρά (Grain Free) έγκειται κατά κύριο λόγο στην ασυναγώνιστη ποιότητα των συστατικών κρέατος που περιέχει η τροφή προερχόμενα από εγχώρια κρέατα ελευθέρας βοσκής που εκτρέφονται χωρίς αντιβιοτικά ή άλλου είδους αυξητικές ορμόνες. Επιπλέον τα φρούτα, λαχανικά και βότανα της ORIJEN παραδίδονται φρέσκα καθημερινά και παρέχουν της απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά στοιχεία που προστατεύουν και τονώνουν τον οργανισμό του ζώου.

Αφήστε μια απάντηση