Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Η Χρησιμότητα του Ενεργού άνθρακα στην άμμο γάτας

bentonite cat litter activated carbon

Θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλές συγκολλητικές άμμοι γάτας έχουν πλέον ενεργό άνθρακα. Είναι μια εξέλιξη των τελευταίων ετών, με τον άνθρακα να έχει μπει στη ζωή μας, σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα που έχουμε με τη χρήση ενεργού άνθρακα στην άμμο γάτας;

Καταρχάς, η πορώδης δομή του ενεργού άνθρακα του δίνει μεγάλη επιφάνεια, παρέχοντας μεγάλο αριθμό θέσεων προσρόφησης, γεγονός που το κάνει να παρουσιάζει καλή ικανότητα προσρόφησης στην αφαίρεση από την αμμολεκάνη της γάτας.

Οι καλά ανεπτυγμένοι πόροι και η υδροφιλία του ενεργού άνθρακα του επιτρέπουν να προσροφήσει μόρια νερού στον αέρα για να ρυθμίσει την υγρασία στον αέρα, βοηθώντας τον να κρατά τα απορρίμματα στεγνά για να μειώσει την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων, κάτι που με τη σειρά του μειώνει την οσμή των ούρων και κοπράνων.

Ο ενεργός άνθρακας για την άμμο της γάτας είναι κατασκευασμένος από φυσικές πρώτες ύλες, σχηματίζεται μέσω μιας σειράς διεργασιών όπως η ενανθράκωση και η ενεργοποίηση, χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών, έχει έναν ορισμένο βαθμό προστασίας του περιβάλλοντος,  είναι ασφαλής και αβλαβής, και δεν βλάπτει την υγεία των γατιών που τον χρησιμοποιούν.

Η αξιοσημείωτη ιδιότητα του ενεργού άνθρακα να απορροφά τις οσμές, τον καθιστά δημοφιλή επιλογή για την εξάλειψη των οσμών από την άμμο της γάτας. Ο ενεργός άνθρακας εξαλείφει τις οσμές ούρων, κοπράνων και αμμωνίας παγιδεύοντας και συγκρατώντας τις αντί να τις καλύπτει. Ο ενεργός άνθρακας έχει επίσης την ικανότητα να απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα απορρίμματα της γάτας παραμένουν στεγνά και αποθαρρύνοντας τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων και μυκήτων, στερώντας τους ένα πιθανό φιλόξενο περιβάλλον όπως συμβαίνει με άλλες κατηγορίες και τύπους Ο ενεργός άνθρακας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της πυκνότητας της άμμου, καθιστώντας την πιο εύκολη στον καθαρισμό και την αλλαγή της.

Έτσι, η χρήση ενεργού άνθρακα στην άμμο των αιλουροειδών, έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη συνολική υγιεινή τόσο για την απαιτητική γάτα όσο και για τον άνθρωπο φύλακά της.

Με την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και τη διασφάλιση της διατήρησης ενός στεγνού και παρθένου κρεβατιού απορριμμάτων, αυτή η πρακτική αποδεικνύεται ανεκτίμητη. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να επιδεικνύεται διάκριση κατά την επιλογή προϊόντων, επιλέγοντας εκείνα που ενσωματώνουν ενεργό άνθρακα στην καθαρότερη μορφή του, χωρίς επιβλαβή πρόσθετα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ευημερία του αιλουροειδούς.

Βρείτε στις σελίδες μας μια σειρά από άμμους γάτας που έχουν ενεργό άνθρακα για να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα του!

Αμμος Catron Ενεργός Άνθρακας 

Άμμος Prochoice Ενεργός ανθρακας 

Άμμος Catmania Ενεργός Ανθρακας

Άμμος Van Cat Ενεργός Ανθρακας

Αμμος γάτας Ανθρακα Promaster

Olysand Active Carbon

Reflex Clumping Cat Litter – Activated Carbon

Tofu Velvet Paw Ενεργός Ανθρακας

Copyright Petopoleion. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς αναφορά στην πηγή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση